Helaas GEANNULEERD wegens de Corona-uitbraak. In 2021 komen we terug!

Stichting Muziek aan de Plas is een gezamenlijk initiatief van de serviceclubs Rotary Club Reeuwijk en Lions Club Gouda-Reeuwijk. Met het organiseren van dit evenement worden fondsen opgebouwd om goede doelen te ondersteunen in de regio Reeuwijk / Gouda.

De circa 55 leden van de Rotary en Lions verenigingen werken belangeloos onder verantwoordelijkheid van de Stichting Muziek aan de Plas Reeuwijk aan de organisatie van dit evenement.

Goede doel 2020: AED’s en Reanimatietraining middelbare scholieren Gouda.

In de regio Gouda, Reeuwijk en het Plassengebied worden steeds meer AED’s ge├»nstalleerd. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator en is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand.

We zien dat de dekking in onze regio nog niet toereikend is en willen daarom met de opbrengst van Muziek aan de Plas ervoor zorgen dat iedereen in onze regio binnen een paar minuten de beschikking heeft over een AED. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat reanimatie, met of zonder AED, zo snel en adequaat mogelijk wordt toegepast: daartoe willen we opleiding en middelen beschikbaar stellen aan de Goudse middelbare scholen: hiermee ontstaat er een grote groep mensen die de gehele bevolking kan helpen in het geval van hartstilstand: daar hebben wij als Reeuwijkers en Gouwenaren allemaal wat aan!

In 2018 hebben wij de Goudse Voedselbank gesteund met een bestelbus http://voedselbankgouda.nl/.

In 2016 hebben wij zwembad de Fuut gesteund met een mooi speeltoestel https://www.zwembaddefuut.nl/.

In 2014 is de opbrengst gegaan naar Hospice Midden Holland te Gouda www.hospicemiddenholland.nl

In 2011 zetten wij ons in voor Sailability; zeilmogelijkheden voor gehandicapten www.sailability.nl

In 2009 hebben wij een bijdrage kunnen leveren aan het project ‘Wandelen voor Water’, zie ook: (www.wandelenvoorwater.nl). In de jaren daarvoor werkten wij voor de kwaliteit van het Reeuwijkse plassengebied.

Sponsors